CAD-tekeningen en andere grote documenten (A1/A0-formaat) op een flexibele en responsieve manier creëren gaat nu sneller, gemakkelijker en veiliger dan ooit dankzij de Ricoh IM CW2200 digitale kleuren grootformaat printer.

Meer dan een afdruk- en scanoplossing
Van precies lijnwerk tot kleurrijke 3D-renders: het nieuwe generatie multifunctionele systeem, dat een kleine voetafdruk heeft, ondersteunt moeiteloze productie van CAD-tekeningen met de hoogste nauwkeurigheid en de fijnste details.

Het productiesysteem is speciaal ontworpen om meer te bieden dan alleen een afdruk- en scanoplossing. Het systeem kan ook fungeren als een veilige documenthub voor technische bestanden. Zo helpt het gebruikers om taken gemakkelijk te delen met anderen en de productiviteit te verbeteren. Van de maaksector tot de automobielindustrie, de bouw, overheidsdiensten, centrale repro’s en kleine copyshops: de flexibiliteit van het productiesysteem maakt het tot een ideale oplossing voor een breed scala aan sectoren.

Verbeteringen
De Ricoh IM CW2200 biedt een aantal verbeteringen die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan veranderende behoeften. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hogere scan- en afdruksnelheden, die nauwkeurige documenten van hoge kwaliteit opleveren, zoals bouwplannen, technische tekeningen en ontwerpen met lijntekeningen. De printer drukt met snelheden tot 35,3 mm/s af voor documenten in kleur en tot 106,7 mm/s voor documenten in zwart-wit.
  • Nieuwe automatische papierrolinstelling, die handinvoer van papier overbodig maakt door documenten van tot wel 33 meter lang te kunnen afdrukken.
  • Nieuwe stacker, die tot 10 vellen op A1-formaat kan voor een hogere productiviteit.
  • Nieuw Smart Operation Panel, dat een gemakkelijk te navigeren, intuïtieve interface met een kleurentouchscreen biedt. Het bedieningspaneel heeft de vertrouwde Ricoh-gebruikersinterface, zodat gebruikers de bediening snel onder de knie hebben. Dankzij het gebruiksgemak genieten ze van extra gemakkelijke interactie met het systeem en maken ze minder bedieningsfouten.
  • Automatische papierrolinvoer, die snellere en gemakkelijkere papierrolwissels mogelijk maakt. Het systeem kan 175 meter aan rolpapier bevatten, levert tijdwinst op, bespaart op papier en zorgt voor meer gebruikscomfort. Er kan ook een tweede roll-to-roll optie worden geïnstalleerd.

Unieke waterproof GEL-Jet™ technologie
Het systeem maakt gebruik van Ricoh’s unieke waterproof GEL-Jet™ technologie met inkten die geen vegen veroorzaken en UV-werend zijn. Ze staan garant voor productie van duurzame afdrukken van hoge kwaliteit die in alle weersomstandigheden ter plaatse kunnen worden bekeken. De printer is voorzien van Ricoh GEL-Jet permanente piëzoprintkoppen, die niet hoeven te worden vervangen. Ze helpen om de Total Cost of Ownership laag te houden.

De nieuwste evolutie in Ricoh technologie
Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland, zegt: “De Ricoh IM CW2200 is de nieuwste evolutie in Ricoh technologie. Dit productiesysteem maakt het een stuk gemakkelijker om grote CAD-documenten of CAD-tekeningen met precisie te verwerken. Met dit systeem bieden wij een krachtig antwoord op de huidige zakelijke behoeften. Het minimaliseert downtime dankzij ononderbroken snel afdrukken, nóg sneller scannen en projectdigitalisering via geautomatiseerde scanmogelijkheden. Het voordeel? Minder tijd aan de printer en meer tijd voor projecten.”

Zelf zien en ervaren? Kom langs in onze showroom! Wij adviseren u vrijblijvend over de beste opties en toepassingen voor uw organisatie. Neem contact met ons op voor een afspraak.