w Repromat helpt bibliotheken / archieven met digitalisering en routing

Digitalisering & routing van uw archief of bibliotheek

U wilt uw waardevolle, antieke of klassieke documenten, boeken, tekeningen, bouwtekeningen of schilderijen opslaan? Of een publieksscanner voor uw leeszaal? Repromat helpt u hier graag bij met moderne en geavanceerde scansystemen en adviseert welke scanner in uw situatie en behoefte het beste past. Repromat begrijpt als geen ander hoe we moeten omgaan met de kwetsbaarheid van uw historische documenten en hoe u deze het beste op kunt slaan.

Archief en bibliotheken

Preservation imaging

Voor het behoud van papieren erfgoed en correcte digitalisering daarvan, zijn richtlijnen opgesteld. Dit staat bekend als preservation imaging en is een conserveringsmethode en norm voor kwaliteit.
Binnen de scansystemen van Repromat is keuze uit verschillende kwaliteitsniveaus. De richtlijnen van Bureau Metamorfoze zijn een bekende kwaliteitsnormering. De scansystemen van Repromat voldoen aan deze en andere richtlijnen voor digitale archivering in de wereld van Archief en Bibliotheek.

Lees meer over de richtlijnen voor preservation imaging.

Routing

Behalve scannen en archiveren, kan Repromat u ook van dienst zijn bij het logisch documenteren en catalogiseren van uw archief. Nadat de scan wordt uitgevoerd, geven we duidelijk aan waar het document geregistreerd staat en onder welke categorie het betreffende document of boek is opgeslagen. Op die manier maken wij uw archief of bibliotheek toegankelijk voor iedereen. Zodat uw aanbod aansluit bij de behoefte van uw doelgroep.

Maak een afspraak

Voordelen printsystemen voor archief en bibliotheken

Specialist bij opslag documenten

Repromat heeft zich gespecialiseerd in de opslag (conservering) van uw historische documenten, boeken, tekeningen, enzovoorts.

Advies op maat voor de juiste scanners

Repromat adviseert u graag welke scanners u voor het digitaliseren nodig heeft. Afhankelijk van uw bestanden beschikken wij over verschillende soorten scanners.

Documentatie en categorisering

Nadat de scan is uitgevoerd geven wij duidelijk aan waar het document geregistreerd staat en onder welke categorie het document of boek is opgeslagen.

Service gericht aanbod voor uw doelgroep

Door digitalisering van uw bestanden geeft u toegang tot digitale bestanden voor een bereed publiek.

Kwaliteit is gegarandeerd

Repromat levert uitsluitend hoogwaardige scanappartuur die voldoet aan de geldende kwaliteitseisen.

Full-service leverancier

Repromat is een full-service leverancier. Wij ontzorgen u in het totale proces en leveren alle benodigde service en support.

Maatwerk bij digitalisering en routing

Onze consultants adviseren u graag welke scanners geschikt zijn voor uw bestanden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Telefonisch zijn wij te bereiken op 030 666 9020. U kunt ook een e-mail sturen naar info@repromat.nl of laat een bericht bij ons achter via ons contactformulier.

Verschillende archieven en bibliotheken kozen onder andere voor:

 

I2s eScan boekenscanner A3++

I2s eScan boekenscanner A3++

Het eScan Open System is het nieuwe scanning concept ideaal te gebruiken voor boeken en documenten. Het systeem is op maat te configureren naar gelang uw wensen. Het eScan Open System is ontwikkeld door i2S en omvat een reeks technologische en gebruiksinnovaties.

Bekijk dit product

SupraScan™ Quartz A1

SupraScan™ Quartz A1

The new SupraScan™ generation, called “Quartz”, has been optimized and come today with a new camera, a new book cradle, a new lighting system, a new software and exclusive features. This is why, the SupraScan™ Quartz A1 is today the best scanner for A1 documents.

Bekijk dit product

Contex IQ Quattro 4400

Contex IQ Quattro 4400

IQ Quattro is networked with your entire workgroup and Cloud enabled so anybody in your project team can use it from their smartphone. IQ Quattro is networked with your entire workgroup and Cloud enabled so anybody in your project team can use it from their smartphone.

Bekijk dit product

Laat u inspireren!

In onze showroom in De Meern staat de nieuwste apparatuur opgesteld voor verschillende toepassingen. We geven u graag een demo en denken met u mee. Maak een afspraak


“Repromat is een specialistische organisatie met veel kennis van de markt. Zeker als het gaat om large-format. Hun insteek is altijd om de beste oplossing te bieden voor de behoefte van de klant.”

Eveline Gondrie, Large Format Business Manager Nederland


Partners

Repromat is er trots op gecertificeerd partner te zijn van onderstaande merken: